‘t Zal mij een zorg zijn…

By oktober 9, 2018 Blog No Comments

Gezondheid is een groot goed. En in Nederland is de gezondheidszorg op een hoog niveau. Maar, wat als het op een dag toch niet meer gaat en uw lichamelijke toestand dermate is, dat u niet meer zelf beslissingen kunt nemen?

Notaris herweijer
Daarvoor hoef je helaas niet oud te zijn. Het kan iedereen overkomen. U kunt zich afvragen: Hoe en door wie wordt dan mijn vermogen goed beheerd? Kan mijn woning dan verkocht worden als het nodig is?
Wie kan dan mijn wensen op medisch gebied kenbaar maken aan de behandelend arts? Wie regelt dan voor mij het beste verpleeghuis of uitstekende particuliere zorg? Ik kan me niet voorstelen dat u bij deze vragen denkt: ‘t Zal mij een zorg zijn. Ze hoeven niet meer uw zorg te zijn als u in uw ‘goede’ dagen de zaken regelt door bij de notaris een ‘levenstestament’ te laten opmaken. In uw levenstestament wijst u één of meerdere personen  aan die u onvoorwaardelijk vertrouwt. U geeft aan hen een volmacht om uw vermogen te beheren en uw wensen op medisch gebied kenbaar te maken en om goede zorg te organiseren.

U kunt voor het opmaken van een levenstestament op mijn kantoor terecht. Mijn advies: laat het er niet bij zitten. Het is voor naaste familieleden een hele geruststelling. Een goede regeling voorkomt veel sores. De aangewezen gemachtigde (dat kan uw partner of één of meer van uw kinderen, een goede vriend of een kennis zijn) kan dan namens u handelen en het gaat dan zoals u het graag wilt.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met uw vraag?
Wij zijn u graag van dienst!
Contact