Bedrijfsoverdracht

Rol in het ondernemingsrecht

Een aantal ondernemingszaken kunt u alleen regelen via de tussenkomst van een notaris. Een notaris dient zich ervoor in te spannen dat de betreffende handelingen of wijzigingen rechtsgeldig zijn. Notariskantoor Herweijer heeft kennis en ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. Wij adviseren en helpen u graag bij een bedrijfsoverdracht.

Onpartijdige notaris voor de beste oplossing

De betrokkenheid van de notaris heeft een goede, toegevoegde waarde. Hij is namelijk onpartijdig en gaat altijd op zoek naar evenwichtige oplossingen. Zo kunnen conflicten in de toekomst worden voorkomen. Bovendien neemt een notaris ook uw privésituatie mee in zijn advies, evenals de veranderende wettelijke en fiscale regels.

Rol van de notaris bij bedrijfsoverdracht

Notariskantoor Herweijer informeert u graag over de mogelijkheden van uw bedrijfsoverdracht. Wij leveren daarbij, graag in overleg met de accountant/fiscalist en de financieel adviseur, zo nodig maatwerk. Want een bedrijfsopvolging is vaak behoorlijk complex. Wij voeren controles voor u uit, geven u inzicht in de rechten en plichten en voorzien u van advies.

Daarnaast regelen wij de noodzakelijke akten, zoals een notariële akte voor de levering van aandelen. Ook geven we u inzicht in de persoonlijke gevolgen van de transactie, bijvoorbeeld wat betreft erfrecht of huwelijksvoorwaarden.