Gemeenschappelijke bezittingen en schulden

Gaat u binnenkort trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Denk dan eens na over huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. Als u niets regelt, worden al uw bezittingen gemeenschappelijk eigendom, zoals uw huis, auto of spaargeld. Maar ook uw schulden, zoals een persoonlijke lening of een hypotheek. Als u ondernemer bent, is de hele gemeenschap van goederen verhaalsobject voor eventuele schuldeisers.

Voordelen van huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden

Wilt u van deze wettelijke regelingen afwijken? Laat dan huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden opstellen door de notaris. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld dat uw echtgenoot met schulden wordt opgezadeld na een zakelijke tegenslag. Of dat de kinderen uit een tweede huwelijk aan de haal gaan met het vermogen. Daarnaast bieden huwelijksvoorwaarden veel fiscale voordelen voor de erfbelasting, de levensverzekering of zakelijke belangen.

Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden vast laten leggen

U kunt bij notariskantoor Herweijer terecht voor het laten opstellen van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. Wij horen graag wat uw gezamenlijke wensen zijn en voorzien u van een advies op maat. Wij leggen alles vast in een notariƫle akte. U kunt de huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden aan laten passen zonder tussenkomst van de rechter.